Bernts rotehodes utløp

24 juli 2004

Samfunn: Pirater og piratjegere

Dagbladet skriver om hvor forferdelig det er med piratkopiert musikk. Det er spesielt to sitater jeg merket meg:
- Virkeligheten i dag er at kriminelle finner salget av piratkopiert musikk mindre risikabelt og mer lønnsomt enn å pushe dop, sier David Martin i den britiske anti-pirat-enheten APU.

Jeg synes det er fint jeg, at de bruker tiden sin på piratkopiering i stedet for dop-salg.



Og:


IFPI etterlyser strengere straffetiltak og oppfordrer myndighetene til å involvere seg sterkere i bekjempelsen av denne typen kriminalitet.


Mitt forslag til politiet: Når dere klarer å fakke over 80% av voldtektsmennene, da kan dere begynne å tenke på å ta de musikk-og filmpiratene. Dere har faktisk bedre ting å ta dere til. Forresten er det vel plateselskapene som er pirater, en gjeng med griske svin som strengt tatt ikke fortjener de kolossale overskuddene de faktisk har.

19 juli 2004

Film: Fahrenheit 911

Film er best på kino. Men når en film du har veldig lyst til å se nåå ikke kommer på kino i Norge før i september eller noe sånt tull, da laster man gjerne ned fra Internett. Og da er det kult med disse folka som drar med seg videokamera inn på kinoen! For da kan man laste ned nåå. Fra for eksempel denne fine torrent-siden.

Denne utgaven så jeg (Fahrenheit.911.SVCD.TS-Centropy), og den funket fint. Du kan brenne ut på en CD og se på DVD-spilleren din. Du ville (kanskje) ikke visst at det var en cam-versjon om jeg ikke sa det.

Så, over til selve filmen! Kanskje litt mer spennende å lese om den. Faktisk er den utrolig kul. Nå har jeg om mulig enda mindre respekt for USA og summen av alle USA-amerikanere. Klart, folk kan ha rett i at utvalget til Moore er noenlunde skjevt, men han har masse gode poenger allikevel. Veldig mange. Hvis noen stemmer på Bushemann etter å ha sett den, så gjør de det på trass.

12 juli 2004

Film: 1. ubesvart anrop

Hvis det er en ringetone jeg har lyst på, så kommer den fra denne filmen. Jeg var så heldig å få gratisbillett til visning i dag av Bergen kino (abonner på nyhetsbrev du også!), og jeg kan anbefale den varmt. Lenge siden jeg har blitt noe i retning av skremt på kino, men dette klarte Takashi Miike! Spiderman 2 er sikkert søppel, ta med dama di på denne i stedet - og skrem gjerne vettet av henne ved å skifte ringetone på telefonen hennes i hemmelighet etterpå.

Livet: Å komme hjem fra ferie..

..er ofte en blandet opplevelse. Du finner ut at du har masse rydding å gjøre, som du ikke rakk å gjøre før du måtte løpe til flyet. Og så sjekker du mail - på disse spamifiserte e-postadressene du egentlig ikke bruker, men må ta vare på fordi du har registrert masse kontoer på - som du garantert kommer til å trenge så snart du har slettet dem. Så nå, etter litt over to uker, har jeg 2445 (7MB + vedlegg) e-poster i trash-folderen min i Eudora (hvorav 50 med virus), som jeg burde sjekke gjennom etter false positives. Eller skal jeg stole på fantastiske popfile? Maskinen er nok bedre enn meg.

Film: Goodfellas og A Clockwork Orange (en syk verden)

Her om dagen så jeg Goodfellas. Et par dager senere så jeg A Clockwork Orange. Åj, den er voldelig var kommentaren jeg fikk, da jeg fortalte noen at jeg skulle se den. Men jeg ble da ikke særlig sjokkert, ikke etter å ha sett Goodfellas. For den var da like ille. Forskjellen, dog, er at Goodfellas er mer eller mindre basert på en sann historie. Det er ikke A Clockwork Orange. Jeg tror vi kan si at vi lever i en syk verden.