Bernts rotehodes utløp

18 mai 2004

Film: On the Waterfront

[23:58] bernt: Nå har jeg sett enda en film på den gamle top100-lista mi!
[23:59] samurai-kåre: oj oj!
[23:59] samurai-kåre: hvilken?
[23:59] bernt: on the waterfront
[23:59] bernt: med marlon brando
[23:59] samurai-kåre: aha. vet jeg ikke noe om!
[23:59] bernt: ganske bra film, men en sånn film der jeg tenker: Hvorfor gjør de ikke bare "sånn"
[23:59] bernt: liksom
[00:00] bernt: sånn som jeg tenkte under hele dancer in the dark

16 mai 2004

Film: Nattverdsgjestene, Kill Bill 2, JFK og Hornblowers eventyr

Hva har jeg sett siden sist? Fredag var jeg en tur på Cinemateket, for å se Soldaaat van Oranje. Stor var overraskelsen da filmen begynte og det var en film av Ingmar Bergman som dukket opp på lerretet. En film som passet meget godt inn i hva-er-kvalitet-debatten! På vei ut av kinosalen så jeg en diger plakat som fortalte om programendringen. Sikkert et bra tidspunkt, ellers ville jeg aldri ha sett filmen - en tankevekkende sådan.

Kill Bill 2 var bra! Men, er jeg rar? Jeg likte faktisk den første en smule bedre.

I går var det visning på Bernts Filmklubb (nå med subwoofer!) igjen - JFK denne gangen. Hvis det er noen som kan lage konspirasjonsfilmer er det Oliver Stone. Jeg kan anbefale Salvador, som jeg har sett tidligere.

Har også sett en episode til i TV-serien om Hornblowers eventyr. En serie som varmt kan anbefales.

Det var det, for nå.

13 mai 2004

Livet: Advarsel

Jeg har nå startet en ny sms-tjeneste. Det anbefales virkelig at man abonnerer på denne. Du kan abonnere ved å sende "varsle livsfare" til 1990. Da vil du få en melding hver gang jeg er ute på veien. Ikke på sykkel eller noe sånt tull, nei i BIL! Jeg har fått lappen. Og det er litt av en tankevekker, hvis en sosete sjåfør som meg har lov til å kjøre - hva slags mennesker finner man da der ute på veiene? Du er herved advart. Se deg for.

[23:48] Trine: godt vi ikke bor i samme by ;)

06 mai 2004

Samfunn: En posting om SPAM (egentlig klage på Telenor)

Dette fenomenet er altfor omdiskutert, og derfor skal jeg diskutere det litt også! Men egentlig vil jeg klage litt på Telenors elendige internettabonnement. Først noen tall:

Type mail Antall
lister 1,439 (3.71%)
personlig 1,063 (2.74%)
spam 36,184 (93.53%)

Dette er altså hva jeg har fått til de tre e-postadressene jeg bruker fast de siste månedene. En er hos start.no, en hos Telenor og en hos sensewave. Antall spam per adresse var relativt likt - inntil det plutselig en dag sluttet å komme spam til start-adressa mi. Jeg var lykkelig. plutselig kunne jeg sjekke mail på mobilen - plutselig var det ikke 50-100 nye spam i innboksen min når jeg sjekket mail mens jeg var på ferie. Hvorfor? De installerte spam-filter. uten å si noe om det en gang. Det bare kom. Telenor tar 29 kr i måneden for det samme.

En sammenlikning:
Spamfilter: start 0 kr, telenor 29 kr eller noe
Hjemmesideplass: Start har 30 mb, telenor sikkert bare 10 mb
Start støtter php-script, telenor ingenting dynamisk
Support: Start minst 10 kr/min, Telenor ingenting (men hvem bruker det? Vedder på at de ikke hjelper deg med andre problemer enn oppkobling allikevel. Og det bare dersom du bruker windows med standard programvare.)
Antivirusprogramvare/brannmur: Start har ingenting (men det finnes ørten varianter gratis på nettet). Telenor har Norton internet security.
Månedsavgift start: 0 kr, telenor: 129 kr eller noe.

Jeg fatter ikke hvordan noen kan være dialup-kunde hos Telenor. Utenfor min fatte-evne. Ah, en ting til: Telenor installerer et plagsomt oppringingsprogram som garantert gjør pc-en din mer ustabil også!

Heia Start! Heia Start!

Livet: Kvalitet palitet II

[23:46] øk: hehe. det med bra film
[23:46] bernt: ?
[23:46] øk: jeg tenkte på det samme angående musikk, at BRA musikk vel kanskje er mainstream-musikken som treffer MASSENE
[23:46] øk: for
[23:47] øk: om alle synes vannet er kaldt, men du er isbader, og synes det er varmt.. så er vel vannet kaldt, fordi de aller fleste synes det? :)
[23:47] øk: så jeg liker dårlig musikk
[23:48] bernt: :)
[23:48] bernt: Men så kan man jo påstå at massene tar feil
[23:48] bernt: fordi massene har ikke satt seg inn i ting
[23:49] bernt: Tenk deg det at "massene" i denne sammenhengen bor rundt ekvator
[23:49] bernt: og bader i vann på 29 grader
[23:49] bernt: og dermed synes de 22 grader er kaldt
[23:49] bernt: Men det er da vitterlig ikke kaldt med 22 grader?
[23:49] øk: ja, så hva som er kaldt og varmt er også avhengig av andre ting
[23:49] øk: så du kan ikke si at noe er bra eller dårlig, eller kaldt eller varmt..
[23:49] bernt: Hvis en person fra tropene kommer til norge midt på sommeren, fryser de når det er 21 grader i skyggen
[23:49] øk: men du kan si at du synes det er bra, så det får holde
[23:50] bernt: ja!
[23:50] øk: JEG synes jeg liker bra musikk :)

Film: Kvalitet palitet I

Jeg har fundert på hva som gjør at man kaller en film bra. Eller en klassiker. Tirsdag så jeg en film jeg fant på en oversikt over tidenes beste debutfilmer. Her har man blant annet Citizen Kane av Orson Welles - og Badlands av Terrence Malick. Begge disse holdt høy kvalitet - fantastiske skuespillere og alt sånt. Men?

03 mai 2004

Nerd: La php i Linux snakke med mssql

Dersom du vil ha støtte for mssql i php på fedora linux er det lett å få til. Som du kan se i denne meldingen på freetds-listen, er det bare å installere freetds (./configure && make && make install freetds-current), før du laster ned php srpm-en, pakker den ut, (feks ved apt-get source php), går inn i /ext/mssql, kjører phpize && ./configure --with-mssql && make install. Alt dette kan du gjøre etter at du har installert php fra en vanlig rpm. Du må ha php-devel installert for at phpize skal fungere.

Deretter må du lage filen mssql.ini i /etc/php.d med linjen extension=mssql.so, for å få php til å laste mssql-støtten.

Forresten får du temmelig komplett gpl odbc-støtte mot mssql- og sybaseservere, bare ved å installere freetds og for eksempel unixodbc.

02 mai 2004

First post! First post!

Så har man også startet blog. Kan ikke være dårligere enn alle andre. I dag har jeg fått beviset på at Jane Fonda i sin tid har vært ganske pen. Tro det eller ei. Håper ikke jeg degraderer like mye som henne når jeg når hennes alder. Heldigvis kan jeg trøste meg med at menn kan være populære selv om de ikke er pene - bare se på Kurt.