Bernts rotehodes utløp

29 august 2004

Livet: 25

25 er et slags rundt tall, det er halvveis til 50. I dag ble jeg 25 år gammel. For 150 år siden ville jeg fått stemmerett i dag. Det ville vært stort. Nå er det ikke så stort å bli 25 lengre.

Før jeg ble 25 rakk jeg å:
- klippe håret, ta en utdannelse og få meg en jobb
- kræsje en bil
- trekke en visdomstann
- dra til Roskildefestivalen
- å bli kysset
- stemme både ved kommune- og Stortingsvalg

Men jeg rakk ikke å:
- ta en doktorgrad
- bli popstjerne
- gi ut en bok
- finne kvinnen i mitt liv
- få barn
- tjene min første million

Egentlig er jeg ganske fornøyd med innsatsen. Sammenliknet med hvordan Jesus lå an da han var på min alder, har jeg et veldig godt utgangspunkt. Han bodde jo hjemme til han var 33!

For øvrig er jeg ikke den eneste som har bursdag i dag. Jeg deler dagen med for eksempel Michael Jackson, noe jeg ikke er spesielt stolt over. Egentlig synes jeg mamma kunne knepet igjen litt av den grunn - men på den annen side kunne vel ingen vite at Michael skulle ende opp sånn.

Til sist kan jeg nevne at google er flink til å finne gode oppskrifter. Spesielt den orientalske sausen er god til fondue.

23 august 2004

Film: Dårlig oppdragelse og Shaun of the Dead (6/6)

Jeg har sett to filmer i dag. Først var det Pedro Almodovar sin Dårlig oppdragelse (La mala educaciòn). Var heldig og fikk tilbud om gratisbilletter til forhåndsvisning av bergenpuls (Abonner på nyhetsbrev du også, og få selv).

Likte den ikke så godt som Snakk til henne (Hable con ella), men den var bra. Bedre enn det meste av det amerikanske mølet kinoene er fylt av.

Så var jeg en tur på filmklubben, de hadde fått tak i en film som i natt ble vist på filmfestivalen i Haugesund. Denne var kul. Ordenlig morsom. Og litt romantisk. Og litt skummel. Og litt blodig. En britisk romantisk komedie med Zombier i! Enter Shaun of the Dead... Etter sigende kommer den ikke på kino i Norge, og det skal du være lei deg for!

Det er lenge siden jeg har ledd så mye av en film. Denne kan anbefales. Denne får 6 på skalaen min (der man enten kan få 1, midt i mellom, eller 6).

18 august 2004

Livet: I Amazonasjungelen..

..er det varmt. Og vått: Det kan regne så mye at man ikke bør slå opp telt langs en elvebredd - du risikerer at vannstanden etter et regnskyll kan stige flere meter, bare på minutter. En del elver er ikke tegnet inn på kartet, fordi elveløpene forandrer seg hele tiden. Amazonasjungelen har verdens høyeste tetthet av forskjellige arter, det inkluderer de vakreste blomster - og insekter. Om du plages av veps eller mygg en sommerkveld, bør du nok derfor helst holde deg unna. Vegetasjonen er så tett at sola nesten ikke slipper til over store områder. Men der den når bakken, er den glohet. Merkelige tropesykdommer finner du, og elvene er fulle av elektriske åler, 10 meter lange kvelerslanger og pirajaer.

Dit skal jeg.. Blant annet sammen med mannen som for evig tid er dømt til å kalles Robinson-Espen (han med katten). Vil du? Si ifra!

11 august 2004

Film: Rosemary's Baby

Rosemary's baby er et godt eksempel på at de virkelig kunne lage grøssere i gamle dager også. Og så er det så gøy når Mia Farrow i store deler av filmen l i g n e rnoen du kjenner!