Bernts rotehodes utløp

02 januar 2006

Bøker: Al Franken gjør det igjen med The Truth (With Jokes)

Jeg har endelig lest ei bok igjen! Fanfare! Boka er skrevet av en forfatter jeg har lest noe av før, Al Franken (Advarsel: Tøysekoppen har laget et nettsted som bare virker om du har flash)

Den minner på mange måter om forrige bok. Denne gangen går han dog etter storfiskene: Vår alles kjære miserable failure, Donald Rumsfeld, Karl Rove, Dick Cheney, Paul Wolfowitz, Condoleezza Rice og de andre gærningene borti der som sitter med fingeren på atomknappen. (Og forurensingsknappen, torturere uskyldige-knappen,

Han skildrer hvordan Bush-gjøkene vant 2004-valget som fikk et så tragisk utfall (husker du Swift Boat Veterans for "Truth"?) , hvordan Bush-gjengen lurte amerikanerne til å støtte krigen i Irak, hvordan de så tabbet seg vannvittig ut i gjennomføringen av krigen, og en del andre dustete tiltak republikanerne har gjort siden da.

Boka er morsom, informativ og oppleves relativt veldokumentert. Men jeg er kanskje ikke helt objektiv, jeg er jo enig med forfatteren i det meste.

Som med forrige bok: Jeg låner den gjerne bort. Så rop ut om du vil lese!

PS: Jeg husker ikke hvem som nå låner den forrige boka. Hvis du har litt dårlig samvittighet over at jeg ikke kan låne den videre til andre fordi du knuger på den, så synes jeg du skal rekke opp hånda nå. Og helst gi den tilbake også.

1 Comments:

Legg inn en kommentar

<< Home